Poradna Elektrokola


Autor: Tomyk | Vloženo: 03.12.2019 000 11:42 | Témata: Poradna Elektrokola

Tomyk

Tomyk

Divné chování baterie u motoru Bafang je standart, nebo mě chce výrobce podvést?

Dobrý den, koupil jsem kolo s motorem Bafang Max Drive MM G330. Problém je, že když jedu (s vysokým stupněm pomoci) a dostanu se na kapacitu baterie kolem 25%, během 2-3 vteřin spadne na displeji kapacita baterie na nulu a motor se odpojí. Výrobce mi při neuznané reklamaci tvrdí, že to je normální, že to je schválně, že je to ochrana baterie a že si na to mám zvyknout. Myslím si, že lžou, protože 1. nikde jsem se o tom nedočetl, 2. není to v návodu, nikde na to neupozorňují 3. závadu jsem jim několikrát popsal, nejdřív jsem reklamoval samostatnou baterii, nikdy mi neřekli, že to je normální, nikdy se o této vlastnosti nezmínili. Až teď při poslední reklamaci to najednou prohlásili za "vlastnost". 4. selský rozum mi říká, že když má měřák cokoli měřit, má to měřit přesně a ne se vypínat podle nálady... Kolo půl roku staré, vybito a nabito cca 6x, ujeto cca 600km, závada od začátku. Děkuji za Váš názor, nevím, třeba říkají pravdu a je to běžné, nechci ze sebe udělat osla až s nimi budu jednat...

  • Akumo.cz

    Akumo.cz

    3. prosince 2019

    Dobrý den,
    nevím jaký typ produktu přesně máte, ale vámi popsané chování není standardní. Problém může být např. v nastavení řídící jednotky nebo ve snížené kapacitě baterie pod vyšší zátěží.

    Pokud se vám nepodaří dohodnout přímo s prodejcem na vhodném řešení, můžete nás kontaktovat na e-mail [email protected] a domluvíme se na dalším postupu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Zdeněk Bachtík

    Zdeněk Bachtík

    26. ledna 2020

    Dobrý den. Před vánoci jsem koupil elektrokolo Apache Yamka MX-I. Vyskytla se mi u něho ta samá závada, budu to také relamovat. Dejte mi prisím vědět jak jste s reklamací dopadl, na mail: [email protected] . Děkuji.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomyk

      26. ledna 2020 - Tomyk

      Dobrý den. Dopadlo to tak že výrobce mou reklamaci zamítl, že to je chyba neproskoleneho personalu. Prodejce mi to mel pry vysvětlit, že to tak funguje. Takze se mi vysmáli a popřáli mnoho šťastných kilometrů. To co říkají dává smysl, ale je zajímavé co jsem se dozvěděl. Napsal nekolika vyrobcum a prodejcum elektrokol a vsichni se divili že to nikdy neslyseli. Jen jeden z nich mi to potvrdil že to tak skutečně je. Kolo sr prý vypíná kolem 25% pro nejvyšší stupen vypomoci. Prý když dam nižší vypomoc, bude fungovat až skoro k nule. Uvidím je to funkce prodlužujíci životnost baterie. To fakt dává smysl. Uvidím na jaře až vytáhnu kolo a pořádně vyzkousim.


    • Zdeněk Bachtík

      26. ledna 2020 - Zdeněk Bachtík

      Děkuji za rychlou odpověď. Každopádně na jaře půjdu dát kolo na garanční prohlídku tak jim to nahlásím a napíšu sem, co se dozvím. Ještě zjistím, jestli to takhle funguje i u jiných kol (od jiných výrobců).


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.